
Welkom bij HeyGen Academy. Deze module, Teamleden uitnodigen en beheren, draait helemaal om het toevoegen van je team aan je werkruimte, zodat jullie kunnen samenwerken en direct aan de slag kunnen met creëren.
Wanneer je klaar bent om teamleden toe te voegen, zorg er dan eerst voor dat je je in je gedeelde workspace bevindt en niet in je persoonlijke account. In het paneel Workspace beheren zie je iedereen die is uitgenodigd, hun huidige rollen en of ze de uitnodiging hebben geaccepteerd of dat deze nog in behandeling is. HeyGen doet ook suggesties voor collega’s die zich al hebben aangemeld met het e‑maildomein van jouw bedrijf, zodat je ze met één klik kunt toevoegen. Je kunt teamleden rechtstreeks per e‑mail uitnodigen of een deelbare link kopiëren om breder te verspreiden.
Zodra een uitnodiging is verstuurd, verschijnt de gebruiker in je ledenlijst met de status Uitnodiging verstuurd. Als je werkruimte is ingesteld op aanvragen om lid te worden, verschijnen nieuwe aanvragen ook in hetzelfde paneel. Zodra een aanvraag is goedgekeurd, verandert de teamgenoot naar de status Actief, waarmee hij of zij officieel lid wordt van je werkruimte en een plek op je abonnement inneemt.
Elk lid in HeyGen krijgt een rol toegewezen, die bepaalt welk toegangsniveau ze hebben:
Deze op rollen gebaseerde structuur helpt je creativiteit en toezicht in balans te houden, zodat teamleden over de tools beschikken die ze nodig hebben—zonder onnodige toegang te krijgen.
Als je toegang op basis van aanvragen hebt ingeschakeld, kun je lidmaatschapsverzoeken op twee plekken bekijken en afhandelen: in het meldingenpaneel en op het tabblad Members & Workspaces. Het goedkeuren van een aanvraag maakt de gebruiker direct actief en zichtbaar in je ledenlijst; het weigeren ervan houdt je workspace veilig.
Naast de ledenrollen geeft HeyGen je gedetailleerde controle over hoe content binnen de workspace wordt gedeeld. Op project-, map- of videoniveau kun je machtigingen aanpassen om toegang te beperken, bewerkingen toe te staan of alleen-lezen links te delen. Zelfs binnen gedeelde projecten blijft een Viewer-rol altijd beperkt tot alleen bekijken, zodat je toegangsbeleid behouden blijft.
Wanneer een video wordt gepubliceerd, wordt er een Deelpagina gegenereerd waar makers ondertitels kunnen toevoegen, machtigingen kunnen configureren, wachtwoordbeveiliging kunnen instellen of de video openbaar zichtbaar kunnen maken zonder dat aanmelden nodig is. Deze opties geven teams de flexibiliteit om te bepalen hoe en waar content wordt verspreid.
Aan het einde van deze module weet je hoe je teamleden uitnodigt, rollen toewijst en de toegang tot content beheert. Met deze stappen is je workspace klaar voor veilige, schaalbare samenwerking binnen je hele organisatie.