
Lista kontrolna konfiguracji dla użytkownika ogólnego
Zaproś członków do swojego workspace’u (dla użytkowników Teams/Pro)
Omówmy, jak zaprosić członków zespołu do Twojego workspace’u, abyście mogli współpracować i od razu zacząć tworzyć.
Zaproś członków do swojego workspace’u
Na pulpicie kliknij swoje konto, a następnie przejdź do zarządzania workspace’ami. W widoku zarządzania workspace’em zobaczysz:
- Lista użytkowników, których już zaprosiłeś
- Przypisane im role
- Ich aktualny status zaproszenia
Ta sekcja może również sugerować współpracowników, którzy zarejestrowali się w HeyGen, używając firmowej domeny e‑mail.
Możesz zapraszać nowych członków w następujący sposób:
- Wpisanie ich adresu e‑mail lub
- Skopiowanie i udostępnienie linku z zaproszeniem
Po wysłaniu zaproszenia adres e‑mail użytkownika pojawi się na liście ze statusem „Zaproszenie wysłane”.
Jeśli Twoja przestrzeń robocza jest skonfigurowana tak, aby wymagać zatwierdzenia dołączenia, w tym widoku zobaczysz również prośby o dołączenie.
Śledź status zaproszeń i próśb
Gdy użytkownik zaloguje się do HeyGen, zaakceptuje zaproszenie i dołączy do przestrzeni roboczej, jego status zmieni się na Active.
Jeśli zatwierdzisz prośbę o dołączenie, użytkownik natychmiast stanie się aktywnym członkiem przestrzeni roboczej. Jego nazwa pojawi się na liście aktywnych członków i zostanie wykorzystane jedno miejsce.
Poznaj role w przestrzeni roboczej
Przestrzenie robocze HeyGen obsługują kilka ról, z których każda ma inne uprawnienia.
- Super Admin
Super Admini zazwyczaj zarządzają planem HeyGen i przestrzeniami roboczymi. Mają pełny dostęp, w tym do zarządzania użytkownikami i uprawnieniami, dokonywania zakupów lub aktualizacji oraz tworzenia, edytowania i recenzowania treści. - Developer
Deweloperzy mogą tworzyć treści i korzystać z HeyGen API. Przydziel tę rolę członkom zespołu, którzy potrzebują zaawansowanych integracji, takich jak połączenie z systemem CRM lub systemem e‑mail. - Twórca
Twórcy to użytkownicy, którzy regularnie tworzą treści. Mogą tworzyć awatary, filmy i głosy, ale nie mogą zarządzać uprawnieniami, zakupami ani dostępem do API. - Odbiorca
Odbiorcy to zazwyczaj recenzenci lub osoby zatwierdzające. Mogą przeglądać treści, ale nie mogą wprowadzać zmian.
Zatwierdzaj lub odrzucaj prośby o dołączenie
Jeśli w Twojej przestrzeni roboczej użytkownicy muszą poprosić o dostęp, możesz przeglądać te prośby w dwóch miejscach:
- Panel powiadomień
- Karta Członkowie i Przestrzenie robocze
Z dowolnego z tych miejsc możesz zaakceptować lub odrzucić oczekujące prośby. Po zatwierdzeniu użytkownik staje się aktywnym członkiem i zajmuje jedno miejsce.
Udostępniaj treści w obrębie przestrzeni roboczej
Oprócz ról możesz kontrolować dostęp do poszczególnych projektów, filmów lub folderów.
Aby udostępnić treści:
- Wybierz menu z trzema kropkami przy szkicu, wideo lub folderze
- Wybierz Udostępnij
Stamtąd możesz:
- Udostępnij konkretnym użytkownikom
- Przypisz uprawnienia tylko do wyświetlania lub edycji
- Ustaw ogólny dostęp wyłącznie dla siebie, wybranych użytkowników lub wszystkich z dostępem do przestrzeni roboczej
Użytkownicy z rolą Widz zawsze będą mieli wyłącznie dostęp do podglądu.
Udostępniaj i publikuj filmy
Po wygenerowaniu wideo otworzy się ono na stronie udostępniania, gdzie możesz:
- Zabezpiecz wideo hasłem
- Skonfiguruj ogólne uprawnienia dostępu
- Dodaj lub edytuj napisy
Możesz także użyć karty Udostępnij, aby opublikować wideo w internecie, umożliwiając każdemu obejrzenie wersji tylko do odczytu bez logowania.
Po wykonaniu tych kroków jesteś gotowy do współpracy ze swoim zespołem w HeyGen, zapraszania członków, przydzielania ról i bezpiecznego udostępniania treści.
